Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Lighting-Bulgaria.com Viva Abonament
 
Lighting-Bulgaria.com
NEON 10
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Stens

НОВИНИ

20.05.2020   |   Община Пещера кандидатства с проект за модерно улично осветление
20.05.2020   |   Топлофикация София избира доставчик на сигнално осветление за комин
13.05.2020   |   Light + Building ще се проведе през март 2022 г.
2R
Вито
Поларис лайтинг
ATRA - 96
Алфа Лайт
 

Експертно

Търси
BeghelliKovasATG

Светодиодното осветление в България е в съвсем начален стадий

Интервю с Иво Върганов, управител на Ромтех – 3ЕС

Уважаеми г-н Върганов, бихте ли представили производствената дейност на фирма РОМТЕХ-3 Ес?
РОМТЕХ-3 Ес е 100% частно холандско-българско смесено дружество, създадено на 17 май 2007 г. от Интелигентни системи за сигурност и Rommens Instrumenten-en Apparatenbouw B.V. РОМТЕХ-3 Ес и ИСС имат следните производства: проектиране, производство и асемблиране на електронни изделия, включващо SMT и TH-насищане, оживяване и настройка на печатни платки; производство на електромеханични изделия - малки кабелни снопове; цех за шприцоване на пластмасови (термопластични) детайли до 1600 гр; метало-пресов цех.

Фирмата притежава натрупан многогодишен опит в производството на електронни и електромеханични изделия - алармени системи, сирени, излъчватели за тях – пиезо- и магнитодинамични; касови апарати; дистанционни управления и др. Разполага с 8000 кв. м собствени площи, от които 1900 кв. м съвременно оборудвани производствени помещения и офиси. Производствените помещения за електронни и електромеханични изделия са с ESD оборудване и продукцията е в съответствие с IPC-A-610 стандарт.

Наша цел е да установим дълготрайно сътрудничество с фирми в областта на електрониката и електромеханиката, които искат техните изделия да се произвеждат в България. Разполагаме със свободни мощности за работа в рамките на нашите производствени възможности. Гарантираме високо качество на продукцията в съответствие с ISO 9001:2000, оптимално време за изпълнение и спазване на крайни срокове.

Кои са основните ви групи клиенти на българския и международния пазар?
Фирми със собствени изделия, който се произвеждат при нас и фирми, използващи светодиодни осветления. Като основни групи клиенти на нашия пазар са фирми със собствени изделия в областта на електрониката - охранителни централи, датчици, сирени, касови апарати, светодиодни осветления и др. Над 50% от нашата продукция е ориентирана към чуждестранни клиенти - Ромтех - Холандия, Апекс - Англия и други, които бих желал да запазя в тайна.

Преди няколко месеца компанията ви получи приза “Най-иновативно предприятие в региона на Северозападна България”. Какви бяха основанията за номинацията?
Номинацията бе „Производство на високоефектвивни светодиодни лампи, с уникален дизайн и ниска себестойност”. Смело мога да заявя, че до този момент РОМТЕХ – 3Ес притежава най-съвременните машини за асемблиране на печатни платки в България. Всички наши спояващи машини са последно поколение SEHO - Германия, асемблиращи автомати MYDATA - Швеция и др. Това ни даде възможност да бъдем сред първите започнали изключително успешно да асемблират големи алуминиеви печатни платки, които са в основата на светодиодните осветители. На тази база взехме решение и от 3 години инвестираме в разработване и производство на светодиодни осветители за различно приложение.

По традиция ще участвате на изложението Electronica 2012. Какви продукти ще представите? Как се възприема българското производство на електронни изделия и светодиодно осветление на международния пазар?
Имаме намерение да участваме от една страна като EMS компания – фирма, произвеждаща продукти от електрониката за други компании, от друга - като производител на светодиодни осветители с някои от нашите най-нови модели, част от които нямат световни аналози. Като EMS компания нашата продукция се приема много добре от клиентите в Западна Европа и Русия, където е и нашият основен износ. Те са доволни от това, че получават изключително високо качество на приемлива цена. Само като пример ще посоча, че успяхме да изтеглим 5 нови проекта от Китай в България за наш руски клиент, като основното беше качеството.

Зад граница продаваме успешно светодиодно осветление в Русия, Франция и Ирландия. Водим преговори с потенциални клиенти и от други държави. В цялата наша светодиодна продукция влагаме само най-качествени материали от реномирани производители – Osram, Cree и др., което ни дава възможност да даваме до 5 години пълна гаранция.

С какво се отличават произвежданите от вас светодиодни осветители от тези на конкуренцията?
Според мен все още е много рано да се говори за конкуренция. Светодиодното осветление е още съвсем в начален стадий. Много фирми използват незнанието и желанието на хората да са в крак с модата и успяват да продадат изключително некачествени светодиодни осветители и модули. Основни черти на произведеното от нас е качествена компонентна база само от реномирани и доказали се на пазара производители, изключително добър температурен мениджмънт на продуктите, огромно внимание към нуждите и комфорта на клиента, гаранция, давана от производител в България и европейско качество, комбинирано с много конкурентна цена.


Източник: ТД Инсталации   Област: Експертно  

Етикети:   РОМТЕХ-3 Ес   електронни изделия   SMT и TH-насищане   печатни платки   кабелни снопове  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG