Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Osram пуска нова версия на LED модулите за фарове Ostar Headlamp Pro

26.09.2013   |   Технологии
 

Osram Opto представи нова версия на своята интелигентна LED технология за автомобилни фарове Ostar Headlamp Pro с пет адресируеми поотделно матрици. Благодарение на възможността за независимо включване и изключване на всяка от матриците, светлинният сноп на фаровете може да се разшири или стесни автоматично в зависимост от пътната обстановка.

"Производителите на автомобилни получават нова възможност за реализация на системи за управление на фаровете, адаптиращи посоката на светлините към посоката на завоя. Благодарение на LED технологията адаптивните системи могат да бъдат имплементирани по-лесно отпреди, тъй като отпада нуждата от допълнителни компоненти, преместващи части от фаровете или целите фарове", обясниха от Osram.

Стандартната серия Headlamp Pro има между две и пет матрици, свързани последователно. В новата версия връзките към всяка отделна матрица са изведени на външен конектор.

"Чрез сензори и LED компоненти могат да създадат незаслепяващи дълги светлини, реализиращи гъвкаво маскиране на определени области в светлинния поток на фара и динамично адаптиране към позициите на другите шофьори", допълват от компанията.

Всяка матрица е с размери 1x1 mm, като петте са разположени в хоризонтална редица във фара. Светлинният източник е с размери 20x21 mm и осигурява светлинен поток над 710 лумена (500 mA и 25°C) при ъгъл на излъчване 120°.

     
Източник: Osram

Ключови думи: Osram Opto   Ostar Headlamp Pro   LED фарове   автомобилна електроника  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...