Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED технологиите намират все по-широко приложение в автомобилното осветление

27.11.2013   |   Бизнес
 

LED технологията постепенно се превръща в стандарт при автомобилните аксесоари. Въпреки че веригата на доставките на автомобилни части е относително затворена големи фирми като Osram, Philips Lumileds и Nichia са намерили своето място в тази пазарна ниша.

Според проучване, проведено от агенцията за пазарни изследвания LEDinside, интегрирането на LED технологии в автомобилното осветление води до бърз спад в цените на някои компоненти. През 2013 г. автомобилните фарове поевтиняват с 16%, а при дневните светлини намалението е с 13%. Падат цените и на задните сигнални светлини и осветлението за табла – съответно с 5% и 1%, сочи още проучването.

Пазарът на автомобилно осветление остава сравнително стабилен и все по-търсен от производителите на LED компоненти. Очаква се новата наредба на ЕС всички превозни средства да бъдат оборудвани с дневни светлини (DRL) да доведе до експоненциален ръст на потреблението.

Сред водещите производители на LED автомобилно осветление са Valeo, Automotive Lighting, Hella, Koito, Stanley и Ichikoh с общ пазарен дял от 85%. LED производителите все още се нуждаят от време, за да спечелят доверието на автомобилната индустрия в международен план и да получат дългосрочни поръчки, смятат анализаторите.

     
Източник: LEDinside; снимка: sxc.hu

Ключови думи: LED осветление   автомобилно осветление   автомобилна промишленост   LED фарове  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...