Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

General Electric осветява олимпийската централа в Рио - 20.12.2013

20.12.2013   |   Начало»Реализации
 

Централата на организационния комитет за летните олимпийски и параолимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. ще бъде осветена с плоски енергоспестяващи LED осветителни тела на General Electric с дебелина 0,5 инча, които ще заменят използваните досега флуоресцентни лампи. Иновативната технология ще спести време и средства за поддръжка, както и близо 0,5 млн. щатски долара разходи за електричество по време на четиригодишния експлоатационен период, съобщават от компанията.

Централата е първата бизнес сграда в Бразилия, в която се интегрират ултратънките LED панели от серията Lumination на GE Lighting за вграждане в окачени тавани. Те осигуряват равномерно осветление с по-малък брой осветителни точки. Когато са изключени, LED панелите изглеждат като обикновени плоскости за разлика от луминисцентните лампи, които са лесно забележими.

“LED технологията играе основна роля в модела, целящ енергийна ефективност, иновативност и дългосрочни осезаеми ползи, който следваме при конструкцията на новата сграда за Rio 2016”, заяви Алекзандър Ферари, генерален мениджър на GE Lighting в Бразилия.

LED осветлението е част от поредицата енергийно ефективни решения, които GE доставя за олимпийския щаб. Сред тях са и най-съвременни технологии в областта на енергийната сигурност и електроразпределението - 25 непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS) и различни елементи на електроразпределителната мрежа, в това число автоматични прекъсвачи, релета, контакти и др.

Олимпийската централа в Рио стана част от инициативата Ecomagination на GE, насочена към подобряване на оперативната ефективност и намаляване на вредните въздействия върху околната среда. GE е официален спонсор на Международния олимпийски комитет от 2006 г. насам.

     
Източник: General Electric

Ключови думи: General Electric   GE Lighting   LED осветление   Rio 2016  

Област: Реализации  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...