Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Окта Лайт внедри енергоспестяващо осветление в магазини Зора

23.01.2014   |   Реализации
 

Окта Лайт България реализира проект за подмяна на съществуващото осветление със светодиодно в търговски обект на верига магазини Зора в столичния квартал Младост 1, съобщиха за Lighting-Bulgaria.com от компанията.

Според изпълнителите на проекта реализираната икономия от електроенергия е над 75%, а в резултат на постигната ефективност и редуцирания брой на осветителните тела периодът на възвращаемост на инвестицията е под 2 години.

"Осветлението е от ключово значение за подобен тип търговски обекти, тъй като е сред най-важните фактори за въздействие върху намеренията за покупка на потребителите. В този план едно от основните предимства на проекта е увеличението на общата осветеност с над 40%: от 280 lx на 400 lx. Постигната осветеност отговаря изцяло на нормите на ЕС", обясняват от Окта Лайт.

Проектът е изпълнен с високоефективни светодиодни тела от серията OLOT-C, които са проектирани специално за замяна на конвенционални луминесцентни тела от вида 4х14W, 4x18W и 4x36W. В допълнение са използвани и новите светодиодни тела ESTRELLA, които са предназначени за търговски обекти и молове и могат да бъдат използвани както за общо, така и за акцентно осветление.

     
Източник: Окта Лайт

Ключови думи: Окта Лайт   LED лампи   LED осветители  

Област: Реализации  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...