Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Luxexcel получава финансиране за 3D печат на оптични продукти

29.01.2014   |   Технологии
 

Холандската компания Luxexcel, изобретател на иновативен 3D метод за отпечатване на оптични продукти и лещи, обяви, че е осигурила допълнително финансиране на дейността си от три международни фонда за рисков капитал в размер на няколко милиона евро. Инвестициите на Munich Venture Partners, ChrysalixSET и Filsa Capital имат за цел да укрепят позциите на Luxexcel в адитивното производство на лещи и оптични компоненти.

Патентованата технология за 3D печат на компанията, наречена Printoptical, позволява произвеждането на напълно функционални продукти. Софтуерния пакет на Luxexcel CAD-to-Optic оптимизира проектирането за “принтоптично” производство. Отпечатаните продукти са с идеално гладка повърхност и не изискват допълнитена обработка, което дава много по-голяма свобода на проектантите.

Огромните възможности, които 3D печатът предлага, могат да дадат значителен тласък на осветителната индустрия, помагайки на проектантите да разработват нови осветителни решения много по-бързо. Това може да доведе и до намаляване на себестойността на продуктите, което е от особено значение за LED индустрията на този етап.

“Инвестираме в Luxexcel заради уникалния им патентован процес за 3D печат. Технологията Printoptical има потенциал завинаги да промени производството на лещи и оптични компоненти. Виждаме отлични възможности за развитие и на други пазари след LED осветлението. Luxexcel ускорява цифровизацията в производството на оптика и се радваме да сме част от това”, коментира Мартин Крьонер, управляващ партньор в Munich Venture Partners.

     
Източник: Luxexcel

Ключови думи: Luxexcel   3D печат   LED технологии  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...