Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED технологиите и интелигентните системи за управление на осветление ще са във фокуса на Light + Building 2014 - 10.02.2014

10.02.2014   |   Начало»Експертно
 

Мария Хаселман, директор Бранд мениджмънт на Light + Building

Намаляването на потреблението на енергия е в центъра на вниманието на предстоящото издание на Light + Building. Какво е значението на енергийната ефективност в осветлението? Какви технологични решения в тази област ще бъдат показани на посетителите в края на март?
Мотото на Light + Building 2014 е "Explore technology for life – Най-добрата енергия е неконсумираната". В тази връзка LED технологиите имат важна роля, тъй като светодиодите се отличават с особена енергийна ефективност. В допълнение, интелигентните системи за управление на осветлението, включващи LED технологии, предлагат значителен потенциал за икономии на енергия. Ако лампите се включват, само когато има хора в помещението или интезитетът на осветлението се регулира спрямо количеството дневна светлина, енергийната консумация може да бъде значително намалена. Именно в тази посока ще бъдат последните иновативни системи и решения, които изложителите на Light + Building ще представят на посетителите.

LED технологиите са важна част от програмата на изложението. Какви са впечатленията ви за актуалните тенденции в сегмента и какви иновации в тази област ще бъдат представени на Light + Building?
Да, LED технологиите са една от най-застъпените теми на Light + Building 2014. Поради засиления интерес към тези решения, както от страна на изложителите, така и на посетителите, за първи път използваме и Зала 6.2, за да осигурим повече изложбено пространство. Заедно с високата степен на енергийна ефективност, LED компонентите предлагат и много нови възможности за дизайн. Те са с изключително компактни размери и дълъг експлоатационен цикъл. Това позволява гъвкавото им интегриране в интериора.

Какви решения за интегриране на системи за сградна автоматизация в смарт грид ще бъдат показани на тазгодишното изложение?
Производителите в областта на жилищната и сградна автоматизация ще представят иновативните си продукти и идеи в зали 8, 9 и 11 на изложбения център. Основна тема ще бъде безпроблемното взаимодействие между системите от различни производители, а това, разбира се, включва и интерфейсите за смарт грид. В специалната изложбена секция на открито с тема “Интелигентно захранвани сгради” ще бъде отделено особено внимание на начините, по които технологиите за управление на сгради комуникират с интелигентните мрежи. Ще бъде представена напълно мрежово осигурена сграда, която едновременно произвежда, консумира и съхранява енергия и предлага успешен подход към устойчиво, децентрализирано производство на електричество.

Какви са краткосрочните ви планове за развитие на изложението по отношение на последните иновации в областта на осветлението и сградната автоматизация? Ще се измести ли фокусът на следващите издания и в каква посока?
Light + Building е изключително успешно изложение. Очакваме около 2300 фирми да представят решенията си през 2014 г. С общо 22 изложбени зали, включително откритото пространство Agora, водещият световен търговски панаир се разпростира из целия изложбен център. Успехът на Light + Building се дължи на комбинацията между инженерни решения за осветление и сградно управление, а съвременните технологии за автоматизация още повече сближават тези две области. Именно това е концепцията, с оглед на която ще развиваме Light + Building в бъдеще.

     
Източник: Light + Building

Ключови думи: Light + Building   LED   управление на осветление   сградна автоматизация  

Област: Eкспертно  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...