Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips представи LED-базирана технология за локализиране на обекти - 19.02.2014

19.02.2014   |   Начало»Технологии
 

Philips Lighting представи иновативна технология за локализиране на обекти на закрито на търговското изложение EuroShop в Дюселдорф. Подобната на GPS технология е базирана на еднопосочна комуникация между свързани в мрежа LED компоненти и потребителски смартфон. Компанията вероятно ще я представи на пазара под формата на мобилно приложение, което може да открива дадени продукти в супермаркета.

Приложението ще разчита на мигновен отговор от LED компонентите, които ще изпращат данни към камерата на мобилното устройство. Комуникационната връзка между двете звена ще доставя информация за локацията на търсените обекти. Предимството на технологията се състои в елиминирането на необходимостта търговците да инвестират в допълнителни системи за откриване на местоположение. Те ще могат да се възползват от осветителните компоненти, които така или иначе са навсякъде в търговските обекти, обясняват от Philips.

Иновативната технология за локализация все пак ще се нуждае от допълнителни електронни компоненти за модулиране на тока от светодиодите и за осъществяване на еднопосочната връзка към камерата на смартфона. В бъдеще е възможно към подобна мрежа да бъдат интегрирани и инструменти за енергийна ефективност чрез адаптивен контрол и проактивен мониторинг на температурата в търговските помещения, консумацията на енергия и оперативното състояние на LED компонентите.

     
Източник: Philips Lighting

Ключови думи: Philips Lighting   управление на осветление   LED компоненти   интелигентно осветление  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...