Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips и Ericsson интегрират мобилни интернет технологии в интелигентно улично осветление

26.02.2014   |   Технологии
 

Royal Philips и Ericsson обявиха, че разработват съвместно нов тип свързано LED улично осветление. Моделът Zero Site ще комбинира всички ползи от мобилната свързаност и LED осветлението. Той включва интегриране на телекомуникационно оборудване от Ericsson в стълбовете на уличното осветление, а Philips ще осигури LED технологиите за проекта.
Решението е насочено към два основни проблема на съвременните градове: осигуряването на ефективна мобилна мрежа и енергийно ефективно обществено улично осветление.

Уличното LED осветление от Philips може да генерира икономии на енергия от 50 до 70%, а спестяванията да достигнат до 80% в комбинация с интелигентно управление. Иновативният модел за “осветлението като услуга” ще даде възможност на градовете да изградят и висококачествена мобилна широколентова инфраструктура с подобрен мрежов обхват и капацитет. Решението спестява окабеляването и предлага бърза възвръщаемост на инвестициите, обясняват двете технологични компании.

“Новият модел за свързано LED улично осветление е пореден пример за ангажимента на Philips да открива приложения на осветлението отвъд осигуряването на светлина. Zero Site превръща осветлението в комплексна услуга, която отговаря на потребностите на съвременните градове и осигурява по-функционална, свързана и енергийно ефективна градска среда, като същевременно щади бюджета”, заяви Франс ван Хутен, президент и главен изпълнителен директор на Philips.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   Ericsson   Zero Site   LED осветление   улично осветление   интелигентно осветление  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...