Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED технология е в основата на визуалните ефекти във филма “Гравитация”

05.03.2014   |   Lifestyle
 

Впечатляващите светлинни ефекти в научнофантастичния 3D филм “Гравитация” са създадени на базата на LED технология под формата на т. нар. “светлинна кутия”. Филмът спечели седем награди Оскар на Американската филмова академия, включително в категорията “Най-добри визуални ефекти”.

За да пресъздаде реалистично космическата гледка, филмовият екип създава LED светлинна кутия с размери 6,90 на 3,05 м, изградена от 196 панела и над 4 хиляди LED компонента. Външната част на кутията и светлините се управляват от компютър и специалисти по визуалните ефекти.

Технологията е вдъхновена от LED осветлението, използвано на музикални концерти, обясняват от екипа. LED кутията е в състояние да пресъздава напълно реалистично различните нюанси на цветовете в открития космос и дори е използвана за проектиране на изображения на Земята и на космическата станция.

Според Сандра Бълок, която играе ролята на астронавтката д-р Райън Стоун във филма, изолацията в кутията много е помогнала на изпълнението й. “Нямах никакъв контакт с никого, с изключение на гласовете, звучащи в слушалката. Това ме накара да се почувствам напълно сама”, каза тя.

     
Източник: Digital Trends; снимки: Warner Bros

Ключови думи: Гравитация   Оскари   Сандра Бълок   LED технологии   Warner Bros  

Област: Lifestyle  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Lifestyle

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...