Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Въведоха нов европейски знак за качество на осветителни продукти - 01.04.2014

01.04.2014   |   Начало»Бизнес
 

Европейската асоциация за сертифициране на електрически продукти EEPCA и Асоциацията на европейската осветителна индустрия LightingEurope обявиха влизането в сила на новия европейски сертификат за качество на осветителни решения ENEC+. Маркировката удостоверява наличието на заявените работни характеристики на конвенционални и LED-базирани осветителни тела в началото на жизнения им цикъл, като гарантира тяхната надеждност и съвместимост с европейските стандарти за безопасност, съобщиха от EEPCA и LightingEurope.

“Новата схема за сертифициране ENEC+ е разработена въз основа на популярната система ENEC, която за повече от 20 години се е утвърдила като водеща гаранция за качество, безопасност и съответствие с европейските стандарти. Маркировката ENEC обхваща около 85 000 изделия и е призната в повече от 21 европейски държави. Новият знак допълва съществуващата схема, като само носещи маркировка ENEC продукти могат да получат и знака ENEC+”, обясняват от двете асоциации.

Сертифицирането с ENEC+ се основава на еволюционен модел, който ще обхваща производителността на LED-базирани осветителни тела след заявения жизнен цикъл. Схемата ще включва и други аспекти, като еко-дизайн и изпълнение с течение на времето. Маркировката ENEC+ позволява пълна проследяемост на продуктите чрез онлайн база данни, съдържаща препратки към всички сертифицирани продукти и техните спецификации, добавят от EEPCA и LightingEurope.

“Въвеждането на знака ENEC+ демонстрира способността ни да отговаряме на променящите се очаквания на пазара. Гъвкавият модел на схемата за сертифициране я прави пригодена за бъдещето. ENEC+ притежава потенциала да бъде широко възприет от производителите, подобно на ENEC през последните 20 години”, заяви Валберто Баджо, председател на EEPCA.

“Новата система за сертифициране ENEC+ идва в най-подходящия момент. Производителите на осветителни решения на европейския пазар сега имат възможност да отговарят по-добре на изискванията за качество в областта на професионалното осветление”, добави Дитмар Земброт, президент на LightingEurope.

     
Източник: EEPCA, LightingEurope

Ключови думи: ENEC+   знак за качество   осветление   LED   сертифициране  

Област: Бизнес  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...