Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Нова технология за осветление бе отличена на Innovation Convention 2014

03.04.2014   |   Технологии
 

Проектът COELUX бе сред дванайсетте иновативни технологии, отличени на Innovation Convention през март 2014 г. в Брюксел. Идеята на проекта е разработване на нова технология за осветление, която съчетава LED осветителни тела, възпроизвеждащи спектъра на слънчевата светлина; сложна оптична система и наноструктурирани материали, които възпроизвеждат процеса на Релеево разсейване в атмосферата. Тези елементи са съчетани в системата „високотехнологичен прозорец”, която дава огромни възможности за вътрешно-архитектурен дизайн. COELUX има опции за три светлинни режима: „северно-европейски”, „средиземноморски” и „тропически”, поясниха създателите.

„COELUX ще бъде от полза за всеки, който не получава достатъчно слънчева светлина. Първоначално тя бе предназначена за здравеопазването, но може да бъде приложена и в най-различни среди като жилища под наем, хотелиерство, музейно дело, летища, подземен транспорт, балнеолечение, спортни центрове, кина, офиси и заводи”, допълниха изследователите.

Изследователският проект е финансиран с 2,5 милиона евро от ЕС по Седма рамкова програма. Технологията, собственост на CoeLux Srl - дъщерна организация на Университета в Инсубрия, ще бъде готова да излезе на пазара към края на 2014 г.

     
Източник: CoeLux srl

Ключови думи: COELUX   осветление   LED   оптична система   наноматериали  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...