Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips внедри LED осветление в една от най-големите оранжерии в света

18.06.2014   |   Lifestyle
 

Philips внедри своята LED технология за развитие на земеделие на закрито LED Grow в една от най-големите оранжерии в света в Чикаго.

Според производителите новата осветителна система в съоръжението на местния производител и търговец на земеделски култури Green Sense Farms (GSF) използва 85% по-малко енергия от традиционните системи и е изцяло съобразена със специфичните култури. Оранжерията се състои от близо 30 000 м³ закрита земеделска площ в четиринайсет кули, високи по 7,62 м.

Благодарение на контролираните климатични условия и енергийно ефективните осветителни решения на Philips реколтата се събира 20-25 пъти годишно.

"Съвременните LED технологии позволяват фина настройка на осветлението за оранжерии в зависимост от нуждите на специфичните култури. Благодарение на това, че светодиодните решения работят при ниски температури, те могат да бъдат поставени по-близо до растенията и да бъдат оптимално позиционирани. По този начин се осигурява напълно равномерно осветяване на растението", обясняват от компанията.

Решенията LED Grow на Philips са изцяло съобразени със специфичните култури и могат да бъдат настройвани според специфичните нужди на растенията. Оранжерийното осветление елиминира нуждата от вредни пестициди, торове или консерванти, създавайки естествено отгледана продукция, без химикали.

"Различните видове растения имат нужда от различно количество светлина и работейки със специалисти в областта като GSF, които мислят напред в бъдещето, Philips изгражда база данни за различните нужди от светлина на различните видове растения. GSF използва вертикална хидропонна технология с Philips LED Growing Lights, позволявайки им да направят това, което никой друг производител на земеделски култури не може да направи: да осигури постоянно количество висококачествена продукция целогодишно”, обясняват от Philips.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   LED Grow   LED осветление  

Област: Lilfestyle  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...