Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips спечели награда за устойчиво развитие

25.06.2014   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Royal Philips е сред най-бързо развиващите се технологични компании в областта на устойчивото развитие според класацията Top 50 Best Global Green Brands на Interbrand. Philips се изкачва с девет места в сравние с предишната година и е на 14-о място в общата класацията за всички компании.

"Според нас Philips бе една от най-успешните световни компании през 2013/2014 г. Със стартирането на обновената си стратегия и корпоративна идентичност и благодарение на значими технологични иновации Philips проправи пътя за подобряване на живота на над 3 млрд. души на година", отбелязаха Interbrand.
 
"Радваме се да видим значителното ни изкачване в две последователни години, което е пряко свидетелство за нашите усилия в областта на устойчивите иновации. Тази година продажбите на нашите "зелени продукти" (Green Products) надхвърлиха половината от общите продажби, което показва, че устойчивото развитие води до по-голямо търсене. Вярваме, че подходът на кръгова икономика в нашите бизнес модели, повторната употреба на материали и дизайна ще ни даде конкурентно предимство в бъдеще, като същевременно прави света по-устойчив", коментира Хенк де Бруин, ръководител на групата за устойчиво развитие на Philips.

Това е поредната международно отличие на Philips в тази област. Наскоро компанията получи наградите "Шампион за промяна" от Practice Greenhealth и "Energy Star партньор на годината" от Агенцията за защита на околната среда на САЩ.

През 2013 г. Philips прие програмата EcoVision, която поставя дългосрочни цели по отношение на предлагането на "зелени" продукти и услоги, работа с доставчици, въвеждане на "зелени иновации" (вкл. кръгова икономика), критерии за здравославно и безопасно производство и др.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   устойчиво развитие   зелена икономика  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...