Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips обединява бизнеса с LED и автомобилно осветление

02.07.2014   |   Бизнес
 

Royal Philips обяви, че ще слее дъщерните си дружества за светодиодни продукти Philips Lumileds и за автомобилно осветление Philips Automotive Lighting в самостоятелна компания. Philips възнамерява да остане главен акционер и клиент на новата компания, но ще проучи и стратегическите опции за привличане на капитал от трети страни.

"Стратегията на Philips в областта на осветлението е да засили фокуса си върху свързаните LED осветителни системи и услуги, LED осветителни тела, както и LED лампите за професионалня и потребителския сектор. Компаниите ни за светодиодно и за автомобилно осветление са силни играчи в индустрията и са готови да преследват по-голям растеж и мащаб независимо от Philips Lighting. Като водещи производителите на компоненти за осветление те ще имат по-голяма гъвкавост, за да се привлекат допълнителни инвеститори и да ускорят растежа", обясни Франс ван Хутен, главен изпълнителен директор на Royal Philips.

Оборотите от продажби на двете дружество са били обощо около 1,4 милиарда евор през 2013 г.. Главени изпълнителен директор на новата компания ще бъде Пиер-Ив Лесешер, който в момента е главен изпълнителен директор на Lumileds.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   Philips Lumileds   Philips Automotive Lighting   Philips Lighting   LED осветление   автомобилно осветление  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...