Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Очаква се двоен ръст в продажбите на материали за LED осветители до 2018 г.

30.07.2014   |   Бизнес
 
Химическите предприятия ще играят важна роля в бъдещото развитие на светодиодните технологии, сочи актуално проучване на агенцията за маркетингови изследвания Frost & Sullivan, озаглавено „Анализ на глобалния пазар на LED материали”. Анализът изследва приложенията на химикали и материали в четирите етапа от веригата на стойността на LED осветителните тела: производство на чипове, изработка на защитни покрития, конструиране на модули и сглобяване на крайни продукти.
 
„Светоидиодите бързо заемат мястото на старите, по-малко издръжливи и по-нискоефективни осветителни технологии по целия свят. Решаващата роля на химическите компании за бъдещия успех на LED индустрията се определя от това, че различни химикали и материали са необходими на всички етапи от производствения процес на светодиодите”, се казва в доклада на Frost & Sullivan.
 
Пазарът на LED материали, който е в размер на 5,01 млрд. щатски долара за 2013 г., се очаква да достигне 11,71 млрд. до 2018 г., а ръстът в търсенето на химикали и материали за производството на светодиоди вероятно ще изпревари растежа на самата LED индустрия, прогнозира още анализът.
 
"Ценовият натиск е особено силен в етапа на производство на корпуси за светодиодите. Химическите компании, които предлагат иновативни материали за изработка на защитни покрития, позволяващи намаляване на разходите за LED производителите, ще бъдат отлично позиционирани на пазара. Те трябва активно да си партнират с производителите на светодиоди в бъдеще за разработката на ценово ефективни LED осветители", допълват от Frost & Sullivan.
     
Източник: Frost & Sullivan; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: LED осветители   LED материали   светодиоди   химически материали   химическа промишленост  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...