Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Бегели и Денима внедриха аварийно осветление в ''Българския Лувър''

17.09.2014   |   Реализации
 
Бегели и Денима внедриха аварийно осветление в Националния музеен комплекс в София, известен като Българския Лувър, съобщиха за Lighting-Bulgaria.com от компаниите. Системата за аварийно осветление в музея е на Бегели, а самите аварийни осветителни тела са разработка на Бегели и на българската фирма Денима.
 
Преди няколко месеца фирмата изпълнител на музея взе АКТ 16. Официалното откриване на Българския Лувър се очаква през късната есен.
 
"След търг, в който участваха едни от най-големите фирми производители на аварийно осветление в Европа, за доставчик на системата за аварийно осветление беше избрана фирмата Бегели, която е най-големият производител на аварийно осветление в света", сподели представителят на Бегели в България Иван Димов.
 
Системата NZBVE, която Бегели достави, позволява управление и контрол на всеки токов кръг от аварийни осветителни тела. Контролът се извършва по захранващата линия, което спестява на инвеститорите и фирмата изпълнител километри комуникационни кабели. 
 
"Проверките за състоянието на аварийните осветления се извършва всеки ден. По този начин инвеститорите могат да бъдат сигурни, че аварийните им осветителни тела ще работят в авариен режим. Самата система за аварийно осветление модел NZBVE също се тества самостоятелно, както и батерията, която захранва аварийните осветителни тела при прекъсване на захранващото напрежение. Батерията е с живот повече от 10 години, което спестява в пъти експлотационните разходи на музея", допълни г-н Димов.
 
Системата за аварийно осветление на Бегели е свързана със системата за сградна автоматизация, както и със системата за пожароизвестяване. По този начин във всеки един момент операторите могат да управляват и контролират системата за аварийно осветление и аварийните осветителни тела.
     
Източник: Бегели България

Ключови думи: Бегели   Денима   аварийно осветление   аварийни осветители   NZBVE  

Област: Реализации  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...