Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Етралукс модернизира осветлението на 128 села в община Габрово

08.10.2014   |   Реализации
 
Община Габрово и испанската компания Етралукс завършиха проект за модернизация на уличното осветление в 128 местни села. В проекта за въвеждане на енергийно ефективно общинско улично осветление, изцяло финансиран по Международен фонд Козлодуй, са инвестирани 1 млн. лева, като очакваната икономия на електроенергия е 1 543 561 kWh годишно.
 
През 2012 г. след направено енергийно обследване е установено, че на територията на селата съществуват 3651 осветителни тела, от които само 960 са нискоенергийни (50 W натриеви лампи). Останалите 2691 осветителни тела са подменени с 35 W LED осветители в събирателни и обслужващи улици и 70 W LED осветители по главните артерии.
 
Регулирането на осветлението ще се осъществява посредством специализирани програмируеми релета с индивидуален режим на работа за всеки трафопост от мрежата, като потреблението на електрическа енергията ще се отчита по двутарифно измерване.
 
Системата за управление на уличното осветление, внедрена от Етралукс, ще бъде поддържана от специалисти от община Габрово. Тя предлага възможност за дистанционно включване и изключване на осветлението, наблюдение на оборудването в ел. таблата посредством цифрови входове, локално програмиране на таблото в касетата за осветление, наблюдение на консумацията на електроенергия, съхраняване и предаване на данни към централния диспечерски пункт.
     
Източник: община Габрово

Ключови думи: община Габрово   Етралукс   улично осветление   системи за управление на осветление  

Област: Реализации  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...