Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Сирма Солюшънс участва в проект за интелигентно улично осветление в Норвегия

31.10.2014   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Сирма Солюшънс взе участие в проект за разработка на софтуер за интелигентно управление на улични осветителни тела в Норвегия, съобщиха от българската софтуерна компания. 
 
Технологията Motion Sensing Street Lighting, създадена и патентована от норвежката компания Comlight, осигурява оптимално осветление, когато има движение в района на осветителното тяло, и намалява светлинните нива в други периоди или когато няма никакво присъствие или движение. Сирма Солюшънс е разработила front-end частта на системата за управление.
 
Така интелигентното управление на осветлението контролира консумацията и осветеността на телата в зависимост от автомобилния трафик или човешкия поток.
 
Уличните лампи са снабдени с радарен детектор, който регистрира движението, съответстващо на степента на сигурност, необходима за конкретния участък. Тя може да варира в зависимост от особеностите на терена – градски части, паркове, магистрала, пешеходни зони или изолирани пътища в отдалечени райони. В момента, в който се регистрира движение от най-близкото тяло, светлината се включва и се предава радиосигнал до следващите улични лампи, включени в електрическата верига. Светлинната вълна се придвижва по маршрута заедно с движещите се обекти и осигурява максимална осветеност и сигурност.
 
"На практика това е първото по рода си софтуерно решение за предоставяне на осветление по поискване. Резултатът е значително намаление на потреблението на електрическа енергия, без да се прави компромис с безопасността на преминаващите пешеходци, превозни средства и животни", коментират от Сирма Солюшънс. 
     
Източник: Сирма Солюшънс

Ключови думи: Сирма Солюшънс   Comlight   Motion Sensing Street Lighting   интелигентно осветление   управление на осветлението  

Област: Реализации   Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...