Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Zhaga въвежда тестване на фамилии LED модули - 12.11.2014

12.11.2014   |   Начало»Технологии
 
Zhaga въведе нова процедура за опростяване и ускоряване на сертифицирането на LED модули, които са от една и съща фамилия. Вместо да се тества цялата гама от продукти, които са по същество подобни, вече ще бъде възможно получаването на сертификат за всички тези продукти чрез тестване само на 25% (минимум 2 продукта) от една фамилия.
 
Zhaga определя като „фамилия” набор от LED модули от една компания, които по същество са сходни, с изключение на случаите, когато са използвани различни светодиоди или фосфори. Всички LED модули в фамилията трябва да използват една и същ LED драйвер.
 
За получаване на сертификат всички продукти трябва да бъдат на разположение за тестване от избрания оторизиран тестващ център, на който трябва да се представят данни за завършен продукт за всеки модел. Центърът избира няколко модела, равни на 25% от общия брой във фамилията (броят се закръгля до следващото цяло число, като 2 е минималният брой). Избраните модели трябва да представляват обхвата на топлинните параметри според данните за продуктите за всички модели.
 
След това ще бъде тестван всеки избран модел в съответствие с приложимата спецификация. Ако всички тествани модели съответстват на изискванията, ще бъде издаван сертификат за всеки модел. Ако тестването на гамата е успешно, тогава всички модели в ще бъдат описани поотделно в онлайн базите данни за сертифицирани продукти.
 
Zhaga определя модулите като „подобни”, ако те използват идентични електронни компоненти и схеми, идентични светодиоди, идентични фосфори, дифузори, обективи и имат еднаква форма.
     
Източник: Zhaga

Ключови думи: Zhaga   LED модули   Zhaga модули   светодиодни модули  

Област: Технологии  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...