Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

ZigBee Alliance създава единен стандарт за безжична комуникация - 26.11.2014

26.11.2014   |   Начало»Бизнес
 
ZigBee Alliance обединява всички свои безжични стандарти в едно, съобщиха от организацията. 
 
Различните Zigbee стандарти за Internet of Things потребителски, търговски и индустриални приложения, широко използвани в областта на осветлението и сградната автоматизация, вече ще съществуват като единен стандарт под името ZigBee 3.0. Той има за цел да осигури оперативна съвместимост между широка гама от интелигентни устройства и да позволи достъп до много иновативни продукти и услуги, които ще работят безпроблемно заедно.
 
„ZigBee 3.0 обхваща всички типове продукти, команди и функционалности, включени в досегашните отделни стандарти, и обединява спецификациите за персонални интелигентни устройства, домакински уреди, системи за сградна автоматизация и сигурност, сензори, свързано осветление, решения за енергиен мениджмънт и др.”, информират от организацията.
 
Базиран на стандарта IEEE 802.15.4, който работи с достъпната по цял свят честота 2.4 GHz, ZigBee 3.0 използва ZigBee PRO протокол за свързаност, за да позволи надеждна комуникация дори при най-малките устройства с най-ниска консумация на енергия. Всички продукти, сертифицирани досега по ZigBee стандартите за сградна автоматизация ZigBee Home Automation и осветление ZigBee Light Link, са оперативно съвместими с новия стандарт.
 
Към момента ZigBee 3.0 е в процес на тестване, а с разработката и изпробването му се ангажират много от членовете на ZigBee Alliance, включително Legrand, NXP, Philips, Schneider Electric, Silicon Labs, Texas Instruments и др. Проектостандартът вече е достъпен в рамките на организацията, а официалното му приемане се очаква в края на 2015 г. ZigBee 3.0 ще бъде демонстриран на Consumer Electronics Show в Лас Вегас през януари следващата година.
     
Източник: ZigBee Alliance

Ключови думи: ZigBee Alliance   ZigBee   ZigBee 3.0   безжни стандарти  

Област: Осветление   Технологии  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...