Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Национален семинар ''Съвременно състояние на светлинните технологии'' се проведе в София - 07.01.2015

07.01.2015   |   Начало»Събитията

В края на миналата година в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски” се състоя традиционния годишен семинар на тема "Съвременно състояние на светлинните технологии". Събитието бе организирано от Националния комитет по осветление (НКО), Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) – регионална колегия София, Браншова камара за светодиодни технологии и осветление и Минно-геоложкия университет.

Семинарът бе открит от доц. д-р инж. Красимир Велинов, председател на НКО и проф. д-р. инж. Любен Тотев, ректор на МГУ „Св. Иван Рилски”, които приветстваха многобройните участници в залата.

В първата презентация доц. д-р. инж. Велинов представи състоянието и перспективите за развитие на светодиодното осветление в България. Лекторът обобщи накратко еволюцията на светлинните източници от лампи с нажежаема жичка до светодиодите и подчерта предимствата на LED осветлението от гледна точка на ефективност, възможности за димиране и други характеристики, представяйки конкретни примери.

Проф. д-р. инж. Христо Василев, председател на Браншовата камара за светодиодни технологии и осветление запозна присъстващите специалисти с новостите в светодиодното осветление от конференцията LIGHT-2014, проведена в Хага през септември 2014 г. Като основни тенденции проф. Василев очерта навлизането на LED във всички осветителни приложения; подобряване на техните качества; въвеждане на интелигентни системи за управление на осветлението и др.

Подробен репортаж от събитието очаквайте в брой 9/2014 на сп. Инженеринг ревю.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Национален комитет по осветление   КИИП   МГУ   семинар   светлинни технологии  

Област: Осветление   Събития  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...