Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Международната година на светлината ще бъде открита в БАН

19.01.2015   |   Събитията
 

Тържествено откриване на Международната година на светлината и светлинните технологии, обявена от ЮНЕСКО, ще се проведе на 20 януари т. г. в БАН, съобщиха от Българския национален комитет по осветление.
 
Събитието, което се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев, ще започне с реч на председателя на националния организационен комитет и председател на БАН акад. Стефан Воденичаров. 
 
Акад. Александър Петров ще представи идеята за Международната година на светлината и светлинните технологии, както и цялостната програма за нейното осъществяване в България през 2015 г. Проф. Иван Лалов и проф. Христо Василев ще представят двете подпрограми на националната програма: "Оптиката и науката за светлината в годината на светлината" и "Светлинни технологии и приложна светотехника".
 
Програмата на събитието предвижда и публична лекция на тема "Сините светодиоди: Нобеловата награда по физика за 2014 г." от проф. Евгения Вълчева.

     
Източник: НКО; снимка: ЮНЕСКО

Ключови думи: НКО   Международна година на светлината   светлинни технологии   акад. Стефан Воденичаров   Росен Плевнелиев  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Beghelli
Kovas
ATG

Последно от Събитията

  РеализацииВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...