Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Изложби на осветителни инсталации в рамките на арт фестивал във Варна

05.05.2015   |   Lifestyle
 
Студентска изложба на осветителни тела и авторска изложба на "светещи" инструменти се провеждат в рамките на фестивала за съвременно изкуство Contempo 7 между 26 април и 10 май т. г. във Варна.  
 
Изложбата Less is More в Радио Варна (Стъклен куб) представя 26 проекта на студенти от III курс, специалност "Инженерен дизайн" от ТУ Варна. Под мотото "по-малкото е повече" авторите акцентират върху простотата на формата като гарант не само за висока естетика, но и за високи икономически показатели при реализацията на продукта. Посетителите имат възможност да видят проекти, вариращи от минимална намеса в материала/природната субстанция, до творчески прочит на кооперирането между традиционно и ново, обичайно и ексцентрично.
 
Изложбата Lighting Tools на Ивайло Христов в галерия "Архис" показва различни видове "светещи" инструменти. "Чрез Lighting Tools се поставя въпросът за възможността обектът да бъде мислен извън обичайната представа за 'държан-в-ръка', като 'полезен' и 'функционален'. Целта е да се открие допълнителен дискурс във възприятието за инструментите и екипировката като универсален инструментариум", обясняват организаторите.
 
Седмото издание на Contempo се организира от фондация "Рая Георгиева" с партньорството и подкрепата на множество културни институции, неправителствени и бизнес организации.
     
Източник: ТУ Варна; снимки: Contempo

Ключови думи: ТУ Варна   Contempo   осветителни инсталации  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Lifestyle

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...