Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Лумекс Лайтинг: Използването на роботизирани системи подобрява ефективността на производството - 28.05.2015

28.05.2015   |   Начало»Експертно
 
Сред най-актуалните продукти и решения в областта на индустриалните роботизирани системи, които предлагаме, е новата роботизирана, автоматична система Syndy за опроводяване на осветителни тела от System Robot Automazione. Нейната революционна глава позволява използването на всякакви видове стандартни компоненти с „push-in” и/или IDC терминали по време на един и същ оперативен цикъл.
 
Благодарение на технологията си и използването на отворен софтуер с възможност за редактиране на макроси, Syndy представлява единствената истински универсална роботизирана система за автоматично опроводяване, която може да гарантира независимостта при избора на компонентите за употреба от различни доставчици.
 
С 20-годишен опит в автоматизираното опроводяване при производството на луминесцентни осветители, System Robot Automazione е развила оригинални, оперативни решения, които чрез ефективността на софтуерни пакети, лесно програмиране в комбинация с роботи на Kawasaki с 6 оси позволяват кратки производствени времена, оптимални резултати и намаляване на разходите.
 
Комбинацията от робот с оригинален дизайн на окабеляващата глава дава възможност за осъществяване на всички процеси, необходими за подготовка на монтажа на едножилния проводник в автоматичната клема. Лесните „макро” софтуерни функции осъществяват всички операции чрез използването само на една програма или чрез един контролен бутон за включване.
 
Благодарение на успешното партниране между System Robot Automazione и Лумекс Лайтинг в България вече има няколко реализирани проекта в светлинната индустрия, кофинансирани от Европейския съюз.
 
Роботизираните системи са изключително ефективни за производството
Използването на роботизирани системи в производството има няколко съществени характеристики, които правят приложението им изключително ефективно за целите на предприемачите. Системите се развиват консистентно и обещаващо. Роботите позволяват прецизиране, подобряване и повторяемост на качеството на произведените изделия.
 
При използването им за масово производство много бързо изплащат инвестицията си и значително намаляват производствените разходи, с което снижават себестойността на крайния продукт, а това, от своя страна, дава възможност на предприемача да постигне по-конкурентна цена на изделието си и/или да увеличи размера на инкасираната печалба от продажбата.
 
Тези основни и значителни предимства на приложението на роботизирани системи правят тяхното бъдеще неизбежно за производителните, които имат намерение да развиват качеството и ефективността на бизнеса си.
 
Българският пазар на индустриални роботи се развива благополучно
Българският пазар на индустриални роботи се развива благополучно и осъзнато. Огромната част от продукцията на нашите производители в технологичния бранш се експортира и то за страни, в които качеството на продуктите и услугите е от най-съществено значение. Нашите сериозни предприемачи отдавна са оценили ползите от постоянното прилагане на различни начини за подобряване на ефективността и качеството в производството им.
 
Роботизираните системи са категорично доказан начин за постигане на тези цели. Като развиваща се страна в рамките на ЕС, България предоставя много благоприятни условия за набавяне на инвестиционен капитал за родния бизнес, тъй като съществуват реални и достъпни възможности за кофинансиране от страна на ЕС. Успешните проекти, които сме реализирали, свидетелстват за това, че схемата наистина работи по предназначение.
 
Емил Киров, 
мениджър продажби, Лумекс Лайтинг
     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Лумекс Лайтинг   Емил Киров   Syndy   System Robot Automazione  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...