Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips откри нов научно-изследователски център за отглеждане на растителни храни в Айндховен

15.07.2015   |   Начало»Lifestyle
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Компанията Royal Philips откри нов научно-изследователски център за селско стопанство на име GrowWise City Farming в индустриалната зона High Tech Campus в Айндховен, Холандия. В него под ръководството на Philips ще се провеждат изследвания за разработка на специализирани рецепти за изкуствено отглеждане на растителни хранителни култури под светодиодно осветление. Те дават възможност на фермерите да повишат добивите и да отглеждат селскостопански култури на закрито през всеки сезон на годината.
 
Новото съоръжение е най-голямото в света, с посевна площ 234 м². В него ще се провеждат научни изследвания с цел оптимизиране на рецептите за отглеждане на листни зеленчуци, ягоди и подправки. Ще се извършват научни изследвания и в други области - например за намиране на начини за отглеждане на закрито на по-богати на въглехидрати храни като пшеница и картофи.
 
"Нашата цел е да развием технология, която би ни дала възможност практически навсякъде да отглеждаме вкусни, здрави и устойчиви хранителни продукти. Изследванията, които предприемаме, ще открият пътя за локално производство на хранителни продукти в глобален мащаб чрез намаляване на отпадъчния материал и съкращаване на разстоянието, което изминава храната от мястото на производството й до потребителя, както и практически без необходимост от вода и почва", каза Гюс ван дер Фелц, международен директор на Philips по селскостопански проекти в градски условия (City Farming). 
 
Новият научно-изследователски център представялав чиста и стерилна среда, напълно изолирана за естествена светлина и въздух, който позволява напълно контролирани условия на растеж. В съоръжението се използват светодиодни системи, управлявани чрез безжична мрежова връзка, които са напълно регулируеми. Те позволяват разработването на специални рецепти за отглеждане, съответстващи на спецификата на културата и изискванията на производителите. Според компанията крайният резултат са продукти с по-добри вкусови качества, отгледани по по-устойчив начин, без необходимост от прилагане на пестициди.
 
Във всяка от осемте климатични камери на научно-изследователския център GrowWise City Farming на Philips има рами за изкуствено отглеждане на растения на четири нива. Всяко посевно ниво на съоръжението е оборудвано със система за светодиодно осветление Philips GreenPower LED, съдържаща сини, червени и тъмночервени светодиоди, които са конструирани специално за отглеждане на растения.
 
Новият научно-изследователски център ще има демонстрационни зали за клиенти. Той е разположен в индустриалната зона High Tech Campus в Айндховен, в която има над 135 компании и работят около 10 000 учени, разработчици и предприемачи.
     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   High Tech Campus   светодиодно осветление   LED осветление  

Лумекс Лайтинг
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Lifestyle

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...