Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Лятно училище "Фотоника 2015" се проведе в СУ

29.07.2015   |   Събитията
 
Лятно училище за учители под наслов "Фотоника 2015" се проведе за втора поредна година във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Събитието е част от поредицата, с която се отбелязва Международната година на светлината у нас.
 
В програмата на обучението бяха включени лекции на тема: "Корпускулярна, вълнова и квантова природа на светлината", "Съвременни източници за осветление: физични основи, техника и параметри", "Да наблюдаваш невидимото – лазерни методи на свръхбързата молекулярна фотоника", "Еволюция в развитието на оптиката: линейна, нелинейна оптика", "Оптични комуникации – принципи", "За китарата, цигулката и фемтосекундните лазери" и др., изнесени от преподаватели от катедрите "Квантова електроника" и "Оптика и спектроскопия".
 
Участниците имаха възможността да участват и в семинарни и лабораторни упражнения, както и в организираните дискусии, посветени на проблемите при преподаването и демонстрирането на оптичните явления. След приключване на занятията учителите получиха сертификати от Министерството на образованието и науката.
     
Източник: СУ "Св. Кл. Охридски"

Ключови думи: СУ "Св. Кл. Охридски"   Международна година на светлината   фотоника  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...