Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips изгради нова LED фасада на Алианц Арена

26.08.2015   |   Реализации
 
Philips и германския футболен отбор Байерн Мюнхен откриха новата LED фасада на стадиона Алианц Арена. Цялата иновативна система на Philips се контролира дигитално и може да възпроизведе 16 млн. цвята.
 
Повече от 300 000 светодиоди покриват площ от 26 000 кв. м по външната част на стадиона. В сравнение с предишната система за осветление новата технология спестява повече от 60% електроенергия и близо 362 т CO2 на година. Разходите за поддръжка и експлоатация също са по-ниски – светодиодите имат среден живот от 80 000 експлоатационни часа, а системата е изключително издържлива дори при екстремни метерологични условия и температури до -50 °C.
 
"Новата осветителна система ще подобри преживяването в Алианц Арена преди, по време и след мачовете. Феновете и телевизионните зрители ще се насладят на уникални светлинни ефекти. Системата е напълно цифрова, с интелигентни устройства за управление и е конкретно съобразена с уникалната архитектура на Алианц Арена", коментира изпълнителният директор на Philips Lighting Роджър Карнър.
 
Работата по стадиона започна през октомври 2014 г. Алпинисти инсталираха над 6500 компактни осветителни тела ColorGraze на фасадата, понякога на шеметни височини до 25 м. Използван e общо 45 т материал, включително над 7,5 км високотехнологично линейно осветление и над 5000 м кабели за цифровото управление. В цялостната инсталация работят не само електротехници, но и проектанти на осветление и софтуерни и хардуерни проектанти от Philips.
     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   LED   Алианц Арена   светодиодно осветление   LED осветление  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...