Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Cree повиши експлоатационния срок и индекса на цветопредаване на новата LED лампа 4Flow

23.09.2015   |   Технологии
 
Cree представи нова версия на своите LED A осветителни тела с еквивалентна мощност 40 W и 60 W, базирани на технологията на охлаждане 4Flow Filament Design. Новите продукти на външен вид изглеждат като съществуващите светодиодни лампи с охлаждане 4Flow, които са на пазара от ноември миналата година, но светодиодите на новите лампи са с по-висок коефициент на полезно действие, което позволи на компанията да подобри цветовете, да удължи прогнозния експлоатационен срок на лампите и да удължи гаранционния им срок.
 
С въвеждането на новите светодиодни лампи Cree удължи гаранционния им срок от три на пет години, а прогнозния им експлоатационен срок - от 25 000 на 30 000 часа. Индексът на цветопредаване (CRI) е повишен от 80 на 83. Тези подобрения на конструкцията и функционалността на новите светодиодни лампи са реализирани чрез светодиоди, базирани на технологичната платформа SC5 (силициев карбид 5) на Cree. Повечето от светодиодните осветителни тела, пуснати на пазара от Cree през миналата година, са на базата на SC5. 
 
Макар че когато компания като Cree пусне на пазара на подобрена версия своя LED лампа, това в повечето случаи не е съпроводено с кой-знае каква публичност и реклами в медиите, този път компанията е решила заедно с промоцията на новата LED-A лампа да изпрати своеобразно послание до индустрията. Майк Уотсън, вицепрезидент по продуктова стратегия каза, че индустрията на осветителните тела със светодиоди е навлязла в нова фаза, в която производителите на лампи търсят по-скоро начини за понижаване на себестойността и съответно на цените на своите продукти, отколкото повишаване на качеството на светлината им.
 
„Ние се опитваме да направим така, че индустрията да се развива по правилния път”, каза Уотсън. Според него най-новите тенденции на гонене на по-ниски цени могат да доведат до това продуктите да не отговарят на изискванията на потребителите, както се случи с компактните флуоресцентни лампи.
     
Източник: Cree

Ключови думи: Cree   SC5   4Flow   LED лампи  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...