Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Kingsun Optoelectronic придобива дял от Lumileds - 07.10.2015

07.10.2015   |   Начало»Бизнес
 
Kingsun Optoelectronic обяви придобиването на 6,15% от акциите на Lumileds за 100 млн. долара, част от които са събрани от излишъка на капитал от различни дейности на компанията в областта на LED осветлението.
 
През 2011 г. Kingsun Optoelectronic набира близо 167 млн. долара от продажби на акции, за да инвестира в производствени линии за интериорно LED осветление като леене под налягане, шприцоване на пластмаса, машинно оборудване, опаковане и сглобяване на осветителни тела. Но с оглед на цялостната рецесия на пазара на LED осветление през последните няколко години компанията забавя работата по проекта, за да избегне евентуалното свръхпредлагане на производствен капацитет.
 
Kingsun Optoelectronic използва останалите 24 млн. долара от предвидените за реализация на инвестицията за придобиването на 6,15% от акциите на Lumileds.
 
Lumileds е водеща световна компания за LED компоненти, включително автомобилно и стандартно LED осветление. Компанията има реализирани продажби на стойност близо 2 млрд. долара и 410 млн. долара печалба преди лихви, данъци и амортизации през 2014 г.
     
Източник: Kingsun Optoelectronic

Ключови думи: Kingsun Optoelectronic   Lumileds   LED осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...