Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Mitsubishi Electric разработи интелигентна автомобилна осветителна система за индикация на посока - 28.10.2015

28.10.2015   |   Начало»Технологии
 
Mitsubishi Electric разработи интелигентна система за индикация на посока от пътни превозни средства. Индикаторите осветяват пътните настилки през нощта, за да информират пешеходците и останалите шофьори за предвидената посока на превозното средство при завиване, отваряне на врати или аварийно спиране.
 
Системата прожектира големи анимирани фигури на пътната настилка, за да помогне да пешеходците бързо да разберат намеренията на водача. Очаква се технологията да помогне за избягването на пътни инциденти, като в същото време намали потенциалното раздразнение и объркване на шофьорите и пешеходците.
 
От Mitsubishi Electric подчертават, че интелигентните автомобилни осветителни системи привличат вниманието тъй като могат ефективно да намаляват пътните произшествия. Компанията ще продължи да разработва практически идеи и технологии, които да подобрят автомобилната сигурност и да помогнат в предотвратяването на инциденти. Според проучване на Института за проучване и анализ на данни на пътни произшествия 70% от фаталните инциденти с пешеходци по пътищата стават през нощта. 
     
Източник: Mitsubishi Electric

Ключови думи: Mitsubishi Electric   светодиоди   осветителни системи   улично осветление   интелигентно осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...