Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips и Cisco ще си сътрудничат в областта на интелигентното осветление и мрежите - 20.01.2016

20.01.2016   |   Начало»Технологии
 
Philips и Cisco обявиха, че създават глобален стратегически съюз, който ще реализира качествено нови решения в енергоспестяването, в енергийната ефективност на сградите и ще допринесе за по-високата производителност на служителите, благодарение на внедряването на IoT технологии в модерните офиси. Този съюз съединява светодиодната осветителна система на Philips с възможност за мрежова връзка към информационна мрежа на Cisco. Насочен е към глобалния пазар на офис обзавеждане с потенциал от 1 милиард евро.
 
Източниците на светлина в системата на Philips, оборудвани с датчици и софтуерни приложения, могат да бъдат свързани със средствата на Cisco. Тази осветителна мрежа създава среда, по която може да се обменя информация и разкрива нови функционални възможности.
 
Philips и Cisco ще си сътрудничат също и в разработката на обща стратегия за навлизане на пазара.
 
“Съюзът ни обединява две от най-големите и ползващи се с доверие световни марки в областта на осветлението и мрежовите комуникации, които ще работят заедно за да стане 'интернетът на вещите' широко използван в офисите и търговските обекти по целия свят. Потребителите ще получат най-доброто енергийно ефективно осветление в условията на мрежова свързаност и ще могат да използват информацията, получена от връзката към осветителната система, за да пестят енергия, да намаляват разходите, да повишават производителността и да оптимизират работната среда. Осветлението, свързано с високонадеждна инфраструктура за пренос на информация, ще бъде в основата на интелигентния офис на бъдещето”, каза Бил Биен, старши вицепрезидент, ръководител стратегия и маркетинг в подразделението за осветителни изделия Philips Lighting.
 
За да демонстрира предимствата на IoT свързаното осветление в офиса, Cisco инсталира интелигентна осветителна система на Philips с възможност за мрежово свързване в централата си в Торонто, Канада.
     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   Philips Lighting   Cisco   интелигентно осветление   мрежови технологии  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...