Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Samsung представи IoT модул за осветителни тела

23.03.2016   |   Технологии
 
Samsung представи електронен модул за производителите на осветителни тела, който се вгражда в светодиодните осветителни тела и ги свързва с интернет.
 
Интелигентният осветителен модул на SLM осигурява свързаност чрез жични и безжични стандарти като ZigBee, DALI и Bluetooth. Той също помага при свързването на осветителни тела с различни сензори и механизми, както позволява на крайните потребители да управляват осветлението чрез смартфони и други устройства, част от Internet of Things.
 
SLM беше представен от компанията по време на изложението Light + Building 2016, където отрази и една от основните теми на събитието – за дигитализация и мрежова свързаност. Самият модул е изпълнение на обявените през м. г. планове на Samsung да предложи интелигентна платформа за осветление.
 
"Нашият интелигентен осветителен модул ще позволи прилагането на IoT решения за цялата осветителна индустрия. Клиентите ще могат да подобрят всекидневното взаимодействие на потребителите с системите им за осветление, както на място, така и дистанционно", коментира В. С. Хан, глобален директор на Samsung LED.
 
Компанията ще започне доставките на първите мостри на ОЕМ производители през април т.г. IoT устройството поддържа безжични софтуерни актуализации и измерване на енергия и може да обслужва както вътрешното, така и външното осветление.
     
Източник: Samsung

Ключови думи: Samsung   Самсунг   Light+Building   ZigBee   DALI   Bluetooth   LED   SLM   IoT модули  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...