Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Light+Building 2016 постави нови рекорди: повече посетители, повече изложители и повече изложбени площи - 30.03.2016

30.03.2016   |   Начало»Бизнес
 
Light+Building за пореден път затвърди позицията си на водещото в света търговско изложение за технологии за осветление и сградни услуги. Най-голямото в света събитие за осветителни и електрически технологии и решения за битова и сградна автоматизация приключи с поставянето на нови рекорди, съобщиха организаторите от Франкфуртския панаир. Ръст беше отчетен по всички показатели – брой посетители, брой изложители и резервирано изложбено пространство.
 
2589 изложители (2495 през 2014 г.) от 55 държави представиха своите продукти на изложбено пространство от близо 248,5 хил. кв. м (245 хил. кв. м през 2014 г.). Общо 216 хил. души (211 хил. през 2014 г.) посетиха изложбения център във Франкфурт от 13 до 18 март т.г., за да се запознаят с иновации, решения и нови продукти. Това представлява ръст от 2,3%.
 
„Изключително сме доволни от тазгодишното издание на Light+Building и се радваме на подобрените показатели. Това подчертава значимостта на Light+Building като водещото търговско изложение за технологии за осветление и сградно управление, както и позитивното настроение в сектора и настоящото виско ниво на удовлетвореност на изложителите”, заяви Волфганг Марцин, президент и главен изпълнителен директор на Messe Frankfurt.
 
Международното участие също се повиши в сравнение с предходното събитие: 67% (63% през 2014 г.) от изложителите и 49% (47% през 2014 г.) от посетителите бяха от държави, различни от Германия. Най-добре представените нации след Германия бяха Италия, Холандия, Франция, Обединеното кралство и Китай. Значителен ръст беше отбелязан в броя посетители от Испания и източноевропейските страни като Полша, Чехия, Унгария и Румъния, както и от Турция, Индия, Мароко и Иран.
 
За индустрията големият брой посетители от държави, различни от Германия, е важен и дава на изложението положителен рейтинг. По този начин, според д-р Клаус Мителбах, председател на Германската асоциация на производителите на електрическо и електронно оборудване (ZVEI), „Light+Building 2016 отговори на високите очаквания на изложителите от ZVEI: дигитализацията, мрежовата свързаност и енергийната ефективност бяха сред акцентите във всички зали както на сектора за осветление, така и на този за сградни услуги”.
 
Следващото издание на Light+Building ще се проведе от 18 до 23 март 2018 г.
     
Източник: Messe Frankfurt

Ключови думи: Messe Frankfurt   Франкфуртски панаир   Light+Building  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...