Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips Hue в нови партньорства с американски и европейски компании от телекомуникациите, застраховането и енергетиката - 13.04.2016

13.04.2016   |   Начало»Бизнес
 
Philips Lighting продължава курса към утвърждаване на концепцията за умния дом чрез установяване на партньорски отношения с холандския телеком KPN, френския застраховател AXA и френската енергийна компания ENGIE за внедряване и промотиране на системата Philips Hue.
 
“В основата на системата Philips Hue е стремежът да се създаде качествено ново усещане за осветление. Благодарение на съвместната работа с други производители през последните три години Philips Hue стана съвместима с повече от 600 техни приложения”, обясни Крис Уърп, ръководител направление жилищно осветление във Philips Lighting. 
 
Услугата на KPN за сигурност на умния дом KPN SmartLife работи заедно с Philips Hue, за да възпира нежелани посетители и да имитира присъствие, когато потребителят не е вкъщи. При всяко задействане на алармата на KPN SmartLife Veilig и при наличие на връзка между двете системи Philips Hue ще включва свързаните към нея лампи, за да се осветят добре нарушителите. Лампите във Philips Hue могат да бъдат управлявани от приложението SmartLife така, че да симулира присъствие, когато няма хора в дома.
 
AXA Франция включи Philips Hue към своето приложение Mon AXA, което помага на потребителите да намалят значително риска от кражби, течове и пожари в домовете си. Щом алармата се изключи, това приложение подава сигнал към системата Philips Hue, която включва свързаните към нея лампи да светят в червено. А Mon AXA ви изпраща съобщение до смартфона за да ви извести за настъпилата рискова ситуация. Philips Hue може да бъде управлявана от приложението Mon AXA по такъв начин, че осветлението в дома ви да имитира присъствие, когато ви няма, и така да бъдете по-спокойни.
 
Със своя уебсайт ENGIE стана нов партньор за дистрибуция, благодарение на когото Philips Hue може да достигне до по-широк кръг потребители. В този сайт вниманието е съсредоточено върху т.нар. 'моменти променящи живота', в които към битовите електроуреди се прилага управление съобразно концепцията за умния дом (с цел спестяване, свързване в мрежа, удобство и сигурност). В тази насока сайтът предлага избор на разнообразни продукти и решения.
     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   Philips Lighting   Philips Hue    

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...