Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Bosch и Zumtobel разработват заедно технологии за интелигентно срадно осветление - 04.05.2016

04.05.2016   |   Начало»Технологии
 
Австрийския производител на осветителни тела и системи Zumtobel и Bosch Software Innovations ще си сътрудничат в разработката на енергийно ефективни и интелигентни решения за търговски сгради. Първоначално двете компании ще се съсредоточат върху технологиите за дистанционно наблюдение и управление на пространството в областта на интелигентните осветителни решения за свързани сгради.
 
Първият съвместен проект е реализиран в модерната пасивна сграда Life Cycle Tower ONE в Дорнбирн, Австрия, собственост на компанията Rhomberg. Сградата е оборудвана с осветителни тела и система за управление на осветлението от Zumtobel. Системата предоставя в реално време подробни данни за състоянието и техническите параметри на сградата, например потреблението на електроенергия и възможностите за енергеспестяване на всяко осветително тяло, за отделен етаж или за цялата сграда. 
 
Топлинна карта показва заетостта на пространството, за да се оптимизира ефективността на използването му. От гледна точка на поддръжката системата предлага уведомления при неизправност на осветителите, данни за функционирането им в работните часове и възможност за избор на предпочитани сценарии, които помагат за оптимизиране на настройките.
     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   Бош   Bosch Software Innovations   интелигентно осветление   сградна автоматизация  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...