Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Нови светодиоди на Cree намаляват разходите за високопроизводителни осветителни приложения - 12.08.2016

12.08.2016   |   Начало»Технологии
 
Новите LED компоненти XLamp MHB-B на Cree са мощни устройства, които предоставят по-ефективен начин за постигане на ниски разходи за високопроизводителни осветителни системи с висока яркост. Светодиодите отговарят на новите изисквания DesignLights Consortium (DLC) 4.0, съобщават от производителя.
 
Усъвършенствайки основните елементи на технологичната платформа SC5 на Cree, керамичните светодиоди MHB-B комбинират висока мощност с висока ефективност и надеждност и са подходящи за LED системи с висока яркост, за разлика от светодиодите със средна мощност.
    
Яркостта на MHB-B LED е до 931 лумена при работна температура 85°C, а светлинната им ефективност е 13 процента по-висока от тази на серията MHB-A, въпреки че размерите им са еднакви - 5 x 5 mm. Това ще позволи на производителите на осветителни тела бързо да увеличат производителността на съществуващите си системи със светодиоди без допълнителни инвестиции.   
 
За разлика от светодиодите със средна мощност, MHB-B LED са подходящи за осветителни системи, които използват значително по-леки и по-малки охладителни системи. Така например, референтна система за осветление тип "high bay", в която са вградени светодиоди MHB-B, предоставя яркост 24 000 лумена и повече от 130 процента светлинна ефективност на излъчването, докато теглото й е 44 на сто по-ниско, а диаметърът - 36 процента по-малък от този на системите "high bay" със светодиоди, чиято мощност е средна.   
 
Изградените с керамичната технология на Cree светодиоди от серията MHB-B са издръжливи и предоставят часове полезен живот до 60 000 часа при температура 105°C.  
 
"Cree продължава да предоставя иновации в LED системите, които позволяват на клиентите да оразличат продуктите си на пазара от останалите", коментира Дейв Емерсън, вицепрезидент и генерален директор за LED осветлението в Cree. "Новите LED MHB-B ще позволят на производителите на осветителни системи да постигнат най-висока стойност на системите си за всички приложения с висока яркост, включително на системите тип "high-bay", уличното осветление и друго външно осветление, без да направят компромис с производителността или жизнения им цикъл", допълва той.
 
Светодиодите XLamp MHB-B са оборудвани с технологията EasyWhite на Cree и се предлагат с цветна температура 2700-6500 K, висок индекс на цветопредаване и множество мощности.       
 
Официален дистрибутор на продуктите на Cree у нас е Комет Електроникс.
     
Източник: Cree

Ключови думи: Cree   XLamp MHB-B   керамични LED   DesignLights Consortium   SC5   high bay  

Област: Технологии  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...