Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Osram представя гъвкави OLED осветителни тела за автомобили

12.08.2016   |   Технологии
 
Osram анонсира гъвкави OLED осветителни тела за автомобили. Като част от проект, финансиран от немското министерство на образованието, компанията е разработила своя технология за производство на гъвкави OLED, които в момента са най-очакваната разновидност на OLED технологията на пазара. Очакванията са до няколко години да настъпи серийно производство на гъвкави OLED осветителни тела, предимно за осветление в автомобилите, съобщават от Osram.
 
По време на CES 2016 бе представен протитип на стоп, разработен съвместно от Audi, Hella и Osram OLED. В рамките на съвместния проект на компаниите новите гъвкави OLED на Osram са оформени като триизмерни модули от Hella и интегрирани в стоповете, проектирани от Audi.  
 
За разлика от точковите източници на светлина, като LED компонентите, изработени от полупроводникови кристали, органичните светодиоди са плоски източници на светлина. Светлината на плоските източници достига ново ниво на хомогеннност и може да бъде намалявана и увеличавана гладко, не по отделни стъпки. Плоските източници не хвърлят сенки и не се нуждаят от каквито и да било отразители, механизми за насочване на светлината или подобна оптика. Затова OLED са по-ефективни, изключително леки и много плоски. OLED технологията позволява източниците на светлина да бъдат изработвани във всякакви форми и да бъдат монтирани върху подвижни обекти.
 
С технологията OLED е възможно да бъдат произвеждани осветителни тела с нови конструкции и автомобилната индустрия проявява голям интерес към нея. Въпреки че гъвкавата OLED технология все още не се произвежда масово, на пазара вече се появяват автомобили с изключително компактни, но твърди органични светодиоди.
     
Източник: Osram

Ключови думи: Osram   гъвкави OLED   стоп   Audi   Hella   Osram OLED   полупроводникови кристали  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...