Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

OMC обяви три нови вида LED излъчватели - 01.11.2016

01.11.2016   |   Начало»Технологии
 

Британската компания OMC, специализираща в оптоелектрониката, обяви нови гами LED излъчватели с цел подобряване на функциите и удължаване експлоатационния цикъл на продуктите. Новите гами включват мощни ултравиолетови и инфрачервени LED излъчватели за повърхностен монтаж, изключително компактни LED излъчватели от серията Micro с корпуси, по-малки от милиметър, както и серия LED излъчватели с технологията на производителя Active Diffuser, които предоставят по-висока яркост от тази на стандартните цветни светодиоди.

Мощни инфрачервени и ултравиолетови LED излъчватели за повърхностен монтаж

Мощните LED излъчватели за повърхностен монтаж се предлагат в два варианта на корпуса и намират множество различни индустриални приложения, като могат да се използват в датчици и измервателни системи, както и в комуникационни системи. LED излъчвателите от първия тип са много компактни (3,5 mm x 3,5 mm) и са налични както в ултравиолетов, така и в инфрачервен вариант. Новата гама се предлага с широк набор от вградени лещи, осигуряващи различни ъгли на излъчване, и керамично покритие, което подобрява термичните показатели на светодиодите. Ултравиолетовите излъчватели са достъпни с дължина на вълната 365 nm, 385 nm, 395 nm, а инфрачервените – с 850 nm и 940 nm.

Вторият тип от серията мощни LED излъчватели са по-големите ултравиолетови LED светодиоди Multichip UV с размери 6,8 x 6,8 mm. Мощните излъчватели консумират 7W и включват стъклена леща за по-висока надеждност и по-дълъг експлоатационен срок. Тъй като излъчвателите са оборудвани с множество LED чипове, те могат да бъдат конфигурирани за повече от една дължина на вълната.

Серия суперкомпактни светодиоди Micro

Серията суперкомпактни светодиоди Micro е разработена за LED индикатори и дисплеи на миниатюрни или много компактни продукти, които са твърде малки за конвенционалните излъчватели – като например цифрови продукти и потребителска електроника.
Серията включва сини, зелени и червени светодиоди, като те вече са пуснати в производство, обявиха от компанията.

Цветни светодиоди, базирани на технологията Active Diffuser

Технологията Active Diffuser на OMC е полезна за индикатори на статус и сигнални индикатори, както и за цветно осветление (mood lighting). Технологията комбинира син чип с различни по цвят фосфорни дифузиращи материали, които са поставени върху него. Дифузиращите материали променят дължината на вълната на светлината и така се създават по-ярки червени, кехлибарени и зелени светодиоди. Мощността и ефективността на излъчвателите са сравними с тези на светодиодите, разработени със син галиев нитрид, а цветовете им са с по-голям интензитет от този на стандартните светодиоди, защото мощността им се дължи на по-широките дължини на вълните.
 

     
Източник: OMC

Ключови думи: OMC   Active Diffuser   Micro серия   инфрачервени светодиоди   ултравиолетови светодиоди  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...