Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Lextar с нови технологии за вътрешно осветление

08.11.2016   |   Технологии
 

Тайванският вертикално интегриран LED производител Lextar Electronics пусна на пазара комбинация от LED осветителни тела със система за управление, която може да симулира дневна и нощна светлина, за да промени цветната температура. В същото време компанията представи и новата си LED технология Solar White, която генерира осветяване, сходно с това на слънчевата светлина. Lextar представи концепцията си за осветление, която не оказва дразнение върху човешкото око, с демонстрация на плоските светодиодни осветителни системи Alluxia по време на есенното издание на Международния панаир за осветление в Хонконг.

Осветлението, което не оказва дразнение върху човешкото око, е централна тема на Асоциацията по индустриално осветление (LIA) в Европа в момента. Системата на Lextar за такова осветление има модул за управление, който регулира цветната температура на светодиодите, за да постигне ефекта на преход от сутрешна към вечерна светлина и по този начин да създаде естествено осветяване в съответствие с физиологичното състояние на потребителите. Системата е подходяща за ползване в помещения, в които няма дневна светлина. Наред с това, технологията на Lextar може да оказва влияние върху настроението на потребителите, като топлите цветове приканват към отидх, а студените помагат за увеличаване на продуктивността. Технологията ще бъде внедрена в серията плоски светодиодни осветителни системи Alluxia на производителя с корпус без рамки, отличени с награда за дизайн в Германия и с наградата Red Dot Design 2016.

Друга нова технология, която Lexar представя, е Solar White, която подобрява качеството на LED осветлението и показва истинските цветове на осветяваните предмети и хора. Дължината на вълната на използваната технология може да симулира слънчева светлина с индекс за изменение на цветовете (Rf) до 94 и цветова гама 99 Rg. Технологията Solar White на Lextar е особено подходяща за помещения, в които няма естествена светлина, тъй като допринася за по-удобна и здравословна работна среда и за оразличаване на оттенъци, както и на наситеността на червеното и синьото.

От Lexar са убедени, че новите технологии за вътрешно осветление ще имат успех, тъй като според статистика на компанията хората прекарват около 90% от времето си в затворени помещения.

     
Източник: Lextar

Ключови думи: Lextar   Alluxia LED   вътрешно осветление   технология Solar White   адаптивно осветление  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...