Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Sharp с ново поколение COB светодиоди Natural Toning Zenigata

29.11.2016   |   Технологии
 

Базираното в Германия подразделение на Sharp - Sharp Devices Europe (SDE) – представи ново поколение LED технология за адаптивно осветление Natural Toning Zenigata. При димиране новите светодиоди започват да светят в топли цветове. Моделите предлагат по-широк диапазон на корелираната цветна температура и по-висока енергийна ефективност.


Предлаганите със стандартни за серията Mini Zenigata компактни корпуси COB светодиоди автоматично настройват цветната температура от 3000 К до 1900 К по време на димиране. Технологията Natural Toning имитира общоприетите модели с нажежаема жичка и светодиодите могат да намерят приложение в туристическия сектор и търговията. Новите светодиоди не се нуждаят от специални контролери за промяна на цветната температура – необходим е само стандартен драйвер за димиране с настройване на амплитуда. Затова и светодиодите се монтират и управляват лесно.

Изключително качество на цвета


Новото поколение COB светодиоди имат индекс на цветопредаване между 92 и 94 CRI, като блоковете за топла бяла и студена бяла светлина са поставени върху обща площ, осигурявайки еднородно разпределение на цветовете (затова и те са по-качествени от RGB модулите). Прецизното пресъздаване на цветовете и широката цветова гама на новите COB светодиоди правят възможно доближаването на типа осветление до това на халогенната лампа.

Настройка на осветлението


Успехът на първата версия на светодиодите с технологията Natural Toning провокира SDE да разработи нова, въз основа на обратната връзка от клиентите си и техните предпочитания. В резултат възможностите за настройване на цветната температура на новите модели са по-богати, а ефективността им е по-висока от тази на старата и достига 90 lm/W. SDE предлагат и още един модел с 6-милиметрова светеща площ, която създава много тънък светлинен лъч.

Опростен модел за по-ниски разходи за монтиране


Тъй като новите COB светодиоди са оборудвани само с един транзистор и едва една двойка клеми, те спомагат за по-лесно проектиране и намаляване на разходите за монтиране на адаптивно осветление.

     
Източник: Sharp Devices Europe

Ключови думи: Sharp   Sharp Devices Europe   Natural Toning Mini Zenigata LED   адаптивно осветление  

Лумекс Лайтинг
NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...