Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Lighting Europe подкрепи предложението на Европейската комисия за по-висока енергийна ефективност в нови сгради - 05.12.2016

05.12.2016   |   Начало»Бизнес
 

Lighting Europe (LE) – организация, състояща се от 33 европейски производители на продукти и материали за осветление и национални асоциации – подкрепи предложението на Европейската комисия (ЕК) за поправки в директивата за енергийна ефективност на сградите (EPBD).

Асоциацията е съгласна с конкретните искания на ЕК за изработка на система от изисквания за всички технически системи в сградите, включително тези, свързани с осветлението.

Осветлението заема около 30% от енергийния разход на една нежилищна сграда. Внедряването на подходящо осветление и системи за осветление може значително да намали този процент, поясняват от LE.

“Трябва да бъдат въведени изисквания за новите и реновираните сгради, които да включват замяна на конвенционалното осветление с LED осветление. Заедно със софтуерно управление на осветлението и сензори за дневна светлина и заетост на помещенията, това ще доведе до около 60% спестяване на енергия”, каза Диедерик де Стопелаар, генерален секретар на LE.

Освен това, LE изразиха положителното си отношение и към предложението на ЕК за използването на ICT и смарт технологии с цел по-добра ефективност на сградите. Такива технологии включват сградна автоматизация и контролни системи, инфраструктура за е-мобилност и индикатори.

 

     
Източник: Lighting Europe

Ключови думи: Lighting Europe   Европейска комисия   директива за ефективност на сградите   контолни системи за осветление  

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...