Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Osram осигури осветителните технологии за концептуалната кола Oasis на Rinspeed

12.01.2017   |   Реализации
 
Osram предостави осветителните технологии за Oasis, най-новия концептуален автомобил на Rinspeed, съобщават от компанията. С концептуалната си кола Rinspeed цели да си представи как ще изглеждат самоуправляемите автомобили на бъдещето. Osram е доставила пет модула с множество светодиоди (Multi-LED) за предните фарове на новия Oasis. 
 
Модулите са с иновативен дизайн и могат да се използват за създаване на персонализирани фарове. В зависимост от желаната сила на осветеността за т.нар. "къси" и "дълги" светлини могат да се използват от шест до 10 Multi-LED модула. Multi-LED модулите могат също да бъдат съчетани с електронна система, която да управлява различни последователности на осветяване – например приветстващи светлини, както и възможност за координиране на фаровете с другите осветителни функции в автомобила.      
 
Автомобилът Oasis е оборудван и с два допълнителни предни LED модула, демонстриращи как LED технологията може да се използва за приветстване на водача, като предоставят и висококачествен източник на светлина нощем за безопасно шофиране. В бъдеще тези LED модули биха могли да се използват например за известяване на пешеходците, че автомобилът ги вижда, и за даване на път. Също така, тези модули биха могли да намерят приложение и за забавление, когато автомобилът не е в движение – например за прожектиране на филми, на информация за състоянието или друго видеосъдържание върху разнообразни видове повърхности, смятат от Osram.
     
Източник: Osram

Ключови думи: Osram   Oasis   Rinspeed   Multi LED   фарове  

Област: Реализации  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...