Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

АДД България представи интелигентна система за улично осветление

20.01.2017   |   Технологии
 

Интелигентна система за улично осветление на АДД България позволява на общините да осъществят икономии на ел. енергия, по-големи от тези, които биха постигнали само с LED технологията.

Според изчисления на компанията системата Ариста може да спести над 40 процента повече от разходите за енергия.

Ариста постига икономии по няколко начина. „Първо, чрез централния софтуер се задават различни графици на димиране – те могат да бъдат програмирани предварително или при поискване“, обясниха от компанията. На второ място, разходите за поддръжа също се намаляват значително благодарение на възможността за осъществяване на дистанционен мониторинг и диагностика на статуса на оборудването.

Благодарение на двупосочната комуникация в реално време вече не е необходимо сигнализиране от гражданите за неработещо осветително тяло и изпращане на екип на далечно разстояние за ремонт.

Модулът за контрол на състоянията на оборудването измерва различни параметри и следи автоматично за нередности, много от които могат да се решат дистанционно.

И не на последно място, системата Ариста прави баланс на подадената и консумираната електроенергия до и от всяко едно осветително тяло. „Така, съвсем точно може да се локализира и прекрати нерегламентирано включване към елетрическата мрежа на уличното осветление“, допълниха от АДД България.

     
Източник: АДД България

Ключови думи: АДД България   улично осветление   Ариста   димиране   дистанционен мониторинг    

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...