Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips Lighting и Ericsson стартират проект за интелигентно улично осветление с интегрирано 4G/LTE покритие

01.03.2017   |   Бизнес
 

Philips Lighting и Ericsson обявиха съвместен проект в областта на интелигентното улично осветление с интегрирано 4G/LTE покритие - Lightpole Site, който първоначално ще бъде реализиран в няколко града в Европа. Той обединява енергийно ефективни LED осветителни тела от Philips и технология на Ericsson за високоскоростна широколентова връзка.
 
Lightpole Site наподобява външния вид на познатите улични лампи, използвани в Европа, но включва LTE1/4G покритие благодарение на интегрираните в осветителните тела компактни антени и клетъчни радио приемо-предаватели, разработени от двете компании.

Според Philips до 2020 г. се очаква трафикът на данни през клетъчни мобилни мрежи да се увеличи до 9 пъти. По тази причина мобилните оператори търсят нови възможности за реализиране на широколентово покритие в различни обществени зони и увеличаване на мрежовия капацитет. Чрез наемане на пространства в уличните лампи те биха могли да оптимизират мрежите си, така че гражданите да се възползват както от безопасно осветени улици, така и от по-добър трафик на данни за своите смартфони.

"Philips Lightpole Site, с помощта на интегрираните интелигентни клетки на Ericsson, позволява на мобилните оператори да изградят десетки или стотици антенни кули бързо и лесно, което дава възможност да надграждат мрежата си в големи площи с минимално прекъсване, като в същото време осигуряват по-добра свързаност на открито на своите абонати", обясни Нишат Батра, ръководител мрежови инфраструктурни продукти в Ericsson.

Мрежовото оборудване на Philips и Ericsson може да бъде интегрирано с минимално влияние върху градския пейзаж и се предлага в различни височини, цветове и стилове. Различни видове осветителни тела могат да се поставят на различни позиции и височини на стълба и да се управляват от разстояние чрез специализираната облачна система Philips CityTouch. Освен широколентови мрежови услуги, в уличните лампи може да бъдат интегрирано и оборудване за широк спектър от IoT приложения, включително различни видове сензори.

Първите две инсталации на Philips Lightpole Site са реализирани в Барселона, а демонстрация на проекта може да бъде видяна от посетителите на Световния мобилен конгрес, който се провежда от 27 февруари до 2 март т. г.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   Ericsson   Lightpole Site   интелигентно осветление   Световен мобилен конгрес Барселона  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...