Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Състоя се XVI конференция BulLight 2017 в Созопол

31.05.2017   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 25 до 27 май т. г. в Созопол при засилен интерес се проведоха XVI конференция по осветление с международно участие BulLight 2017 и втората младежка балканска конференция BalkanLightJunior 2017. Организатор на двата форума е Българският национален комитет по осветление (БНКО).

Конференцията беше открита с приветствие и встъпителен доклад от доц. д-р инж. Красимир Велинов, председател на БНКО. Пред събралите се специалисти той отбеляза традиционното провеждане на събитието като много успешна практика и подчерта амбициите на организаторите то да продължи от следващата година като балканска конференция.

Петя Чапевова, зам. кмет на града, също поздрави присъстващите и изрази радост, че подобни събития се случват именно в Созопол. "Моментът съвпада и с мащабен проект за подмяна на уличното осветление в града, който сме предприели не само с цел комфорт и пестене на средства, а и с отговорност към бъдещето, защото както всички знаем ресурсите на планетата не са неизчерпаеми", подчерта тя.

Програмата включваше разнообразни пленарни сесии и научни доклади на различни теми, сред които: "Сините светодиоди: в края на полупроводниковата революция", "Ролята на оптиката в развитието на човешкото познание", "Ергономия на светлината", "Особености при проектирането на системи за театрално и студийно осветление", "Изследване светлоразпределението на осветителни уредби на железопътни гари" и т. н. Интерес предизвикаха и презентациите на фирмите LEDiL, А3, Улично осветление, BSM и Philips.

В рамките на конференцията се проведе и национална кръгла маса на тема "Актуални проблеми на тунелното осветление". Паралелно с лекционната част се състоя и изложение, на което свои продукти представиха компаниите Luxiona, Solar LED Power, LEDiL, ЛидерЛайт, АДД България, Сънбрайт системс България и TD Elektronics.

Традиционно, конференцията беше съпътствана от атрактивна развлекателна програма, в която дейно участие взеха всички присъстващи.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: BulLight   BalkanLightJunior   Luxiona   Solar LED Power   LEDiL   ЛидерЛайт   АДД България   Сънбрайт системс България   TD Elektronics   осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...