Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Ново художествено осветление в мемориалния комплекс на Стара Загора - 19.07.2017

19.07.2017   |   Начало»Проекти

Ново ефектно художествено осветление е монтирано в мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора" по повод 140-та годишнина от боевете по време на Руско-турската война, съобщиха от местнта община. Благодарение на новото осветление мемориалният комплекс може да се вижда вечер от разстояние над 15 км.

Проектът, реализиран за две седмици, е на стойност около 30 000 лв. Използвани са общо 74 осветителни тела, като началният час на включването им се определя автоматично, според сезона и продължителността на слънчевото греене. За постигане на по-голям ефект са монтирани прожектори с асиметрично излъчване, както и с цилиндрична крива на излъчване.

Някои от осветителните тела са вградени в земята, други са монтирани открито на монумента. Ефектно осветени са мемориалната плоча, бетонните конструкции, представящи 6-ма български опълченци и руски офицер, както и 100-те стъпала, по които се достига до паметника.

Мемориалният комплекс "Бранителите на Стара Загора" е построен през 1977 г. по случай 100-годишнината от боевете при връх Шипка и от боя за Стара Загора на 31 юли 1877 г.

     
Източник: община Стара Загора

Ключови думи: община Стара Загора   художествено осветление   ефектно осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...