Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

инж. Самет Исак: LED осветлението в супермаркети води до значително намаляване на разходите за електроенергия - 20.12.2017

20.12.2017   |   Начало»Експертно
 

В специално интервю за читателите на сп. ТД Инсталации Самет Исак, изпълнителен директор на Поларис Лайтинг, разказва за най-актуалните тенденции в осветлението на супермаркети, както и какви са тънкостите, с които е редно да се съобразяват инвеститори и проектанти в стремежа си да привличат повече клиенти.

"Както във всички области, така и в осветлението на супермаркети LED осветлението замени почти напълно луминесцентното осветление. С въвеждането на LED осветление се даде възможност за по-гъвкаво проектиране и значително намаляване на разходите за електроенергия.

Преди няколко години, когато се използваше масово луминесцентно осветление, нямаше почти никакъв избор на оптика на осветителните тела за по-добро акцентиране върху изложената стока. Така наречените светещи линии, които бяха основно осветление за супермаркет, се предлагаха със стандартен рефлектор, който осветяваше равномерно както транзитните зони, така и стeлажите, на които е изложена стоката.

Имаше само няколко производителя, които предлагаха разнообразие от рефлектори, но, за съжаление, ценово бяха по-висок клас и можеха да си го позволят само чуждестранни вериги. С навлизането на LED технологията обаче това се промени значително. LED осветителните тела могат да бъдат произведени с най-различни оптики и рефлектори според зоната и мястото на осветяване", споделя той.

Цялото интервю четете тук.
 

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: Поларис Лайтинг   Polaris Lighting   LED осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...