Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Стартира проектът за интелигентно улично осветление в община Шумен

07.02.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Даден е старт на проекта за подмяна на уличното осветление с енергоспестяващи осветители в община Шумен, съобщиха от общинската администрация. Целта на мероприятието е да се намали енергопотреблението на осветителните системи в общинския център и селата на територията на общината.

В шуменското село Белокопитово вече е извършена цялостна подмяна на старите осветители със 75 нови LED лампи, като е изградена напълно и системата за управление на уличното осветление.

Като част от дейностите по пилотния етап на проекта, в селото са монтирани и две ел. табла, които правят възможно управлението на осветителната система както от място - на ръчен режим, така и отдалечено - от сградата на общинската администрация.

Интелигентната осветителна платформа позволява още задаване на режим на работа със съответните графици и мощност, с които ще работят осветителите, както и дистанционно проследяване и управление на тези параметри.

"Новите LED лампи светят с бяла, неутрална и по-близка до дневната светлина. Те са два пъти по-ефективни отколкото старите осветителни тела. Дистанционното управление дава възможност да се проследява разходът на енергия към момента на работа на системата, освен това, ако има авария, тя засича, че мощността е намалена. И тъй като новите лампи са с мощност от 25 вата, веднага може да се разбере колко лампи са изгорели и своевременно да се реагира и да се отстрани повредата", пояснява инж. Биляна Иванова, главен експерт "Електроснабдяване, телекомуникации и енергийна ефективност" в община Шумен.

     
Източник: Община Шумен

Ключови думи: Община Шумен   улично осветление   интелигентно осветление   LED осветление  

Област: Реализации  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...