Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Враца въвежда умно улично осветление по програма на ЕС

22.01.2020   |   Проекти
 

Община Враца обяви проекта си за обновяване на уличното осветление в града. Местната администрация информира за намерението си да кандидатства по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Общата стойност на инвестицията, която общината ще заяви, възлиза на 3 млн. лв.

Обновяването на улично-осветителната мрежа във Враца е в ход от 13 декември 2019 г. До началото на т. г. успешно са инсталирани съвременни LED осветители по пешеходните пътеки на 14 улици. Светодиодните технологии заменят старите осветителни системи. А с кандидатстването си по европейската програма община Враца ще успее да реновира останалата част от осветлението в града. "Със средствата ще се извърши цялостна подмяна на уличното осветление и ще се изградят нови тела на участъци, където липсват такива", казаха от местната администрация.

В техническото задание е заложено демонтиране на подземната комуникационна мрежа, монтиране на нови осветители и изграждане на съоръжения за производство и съхранение на електрическа енергия от ВЕИ. Проектът предвижда също внедряване на умна система за управление на осветлението.

     
Източник: община Враца; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Враца   управление на осветлението   улично осветление   LED  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Beghelli
Kovas
ATG

Последно от Проекти

  РеализацииВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...